NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 10

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Sybren Valkema

Het archief bevat onder andere documentatie betreffende zijn activiteiten voor de Glasfabriek Leerdam, De Porceleyne Fles en de Gerrit Rietveld Academie. Ook bevat het documentatie voor een monografie en tijdschriften over glas zoals de Glas Review en De Mandril.

Bekijk
archives Comité Sybren Valkema

Documentatie betreffende de publicatie van de biografie "Sybren Valkema", Thimo G. te Duits, in 1994 uitgegeven door De Prom, Baarn en de bijbehorende tentoonstelling in Museum van der Togt te Amstelveen.

Bekijk
Image collection Van Houten

De beeldcollectie bevat onder andere een bedrijfsfilm ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan van de fabriek en een reclamefilm naar scenario van S. Schlesinger.

Bekijk
collection Johan Venema

Verzameling Nederlandse grafische vormgeving uit de periode van ca. 1919 - 1945. Zwaartepunten in de verzamelingen zijn de 'Nieuwe Typografie' en de 'Amsterdamse School'. De verzameling bevat naast het werk van Nederlandse ontwerpers, ook ontwerpen van buitenlandse vormgevers die in die periode in Nederland actief waren.

Bekijk
Archives and collections Max Verboeket

Het archief bevat ontwerpen voor glaswerk en een boekje met opschrift '1875' waarin bestellijsten en prijzen van het gebruikte materiaal in zijn bijgehouden. Daarnaast zijn afdrukken van etsplaten in het archief aanwezig en ontwerptekeningen van W.J. Roozendaal.

Bekijk
archives Verkade

Het archief bevat bedrijfsadministratie en documenten van de diverse afdelingen. Ook bevat het archief tientallen ontwerpen en blauwdrukken voor machines. Daarnaast zijn er stukken betreffende de familie Verkade in het archief aanwezig. Werk van reclameontwerper Kees Dekker maakt tevens onderdeel uit van het archief Verkade.

Bekijk
collection Verkade

De collectie bestaat uit verschillende deelcollecties, namelijk reclame-uitingen, verpakkingen, foto's en films, (plaatjes-)albums en productiemiddelen waartoe onder andere gietmallen, bakplaten en meetinstrumenten behoren. Een laatste deelcollectie bevat bedrijfskleding en accesoires, onderdelen van winkelinterieurs en fabrieksinventarissen. De collectie bevat tevens werk van huisontwerper Kees Dekker.

Bekijk