NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 5

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives My home / Bas van Pelt binnenhuisarchitectuur

Het archief van de woninginrichtingszaak My home / Bas van Pelt binnenhuisarchitectuur (1923-2000) bevat onder andere correspondentie met opdrachtgevers, jaarverslagen, stukken over de huisvesting, reclame, tentoonstellingen, modelwoningen en juridische kwesties; het documentatiegedeelte van het archief bestaat uit plakboeken, foto's, negatieven en opdrachttekeningen. Documenten van de meubelfabriek J.C. Jansen zijn als gedeponeerd archief toegevoegd.

Bekijk
archives Willem Penaat

De bundel bevat voornamelijk tekeningen en ontwerpen van meubels.

Bekijk
File Catalog Ontwerptekeningen Porceleyne Fles

De collectie bestaat met name uit tekeningen, kartons en ontwerpschetsen, waaronder een groot percentage ontwerpschetsen uit de periode 1900-1940 en ontwerpen van gedenkborden en (tegel-)tableaus. Daarnaast bevat de collectie uitgewerkte studies van Leon Senf en zijn zoon Piet Senf. (Den Haag 1996)

Bekijk
collection Joan Praetorius

Archief bestaat met name uit ontwerptekeningen uit de periode dat Praetorius werkzaam was in Den Haag (1928-1932), maar bevat daarnaast ook vroege tekeningen (1926-1928). Bovendien maken alle 120 bewaard gebleven ontwerpen die hij voor het Nederlands koningshuis vervaardigde onderdeel uit van het archief.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (5)
Belang