NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 6

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives G.F. La Croix

Behalve architectonische ontwerpen van vader Guillaume Frédéric La Croix bevat (met name in de in 2007 verworven aanvulling op) het archief tevens grafische ontwerpen van hem en zijn zoon Willy La Croix, voor onder andere affiches, (omslagen voor) het tijdschrift Wendingen, voor De 8 en Opbouw, de Holland Amerika Lijn en de Metaalbewerkersbond. Guillaume Frédéric La Croix werd in 1877 geboren in Amsterdam als zoon van een timmerman. Op negentienjarige leeftijd werd hij aspirant-lid van Architectura et Amicitia, waarvoor hij zijn hele leven zeer actief zou blijven, ondermeer als bestuurder en redacteur van het blad Architectura. La Croix bekwaamde zich in tekenen met avondstudie en was vanaf medio 1900 acht jaar als tekenaar en opzichter verbonden het bureau van E. Cuypers. Vanaf 1908 werkte La Croix zes jaar bij het bureau van de architecten Jacot en Zinsmeister, ondermeer de bouwers van het Hirschgebouw in Amsterdam.In 1914 begon La Croix een zelfstandige praktijk. Hij was na de Watersnood van 1916 in Noord-Holland betrokken bij de advisering over herbouw en nieuwbouw op ondermeer het eiland Marken. Bekende werken zijn verder de dubbele villa in Park Meerwijk in Bergen (1918) het kantoor voor rederij Koppe in Amsterdam (1919) en een woningblok aan de Bellamystraat in Amsterdam (1918).

Bekijk
collection Chris Lebeau

Het betreft affiches, ontwerpen voor theaterkostuums en portretschilderijen.

Bekijk
archives Bart van der Leck

Het archief bevat manuscripten van artikelen, onder andere voor De Stijl. Ook foto's en reproducties van voornamelijk schilderijen en interieurontwerpen maken deel uit van het archief. Het archief bevat ook het gedeponeerd archief van Rob van ’t Hoff.

Bekijk
Archives and Documentation Frits Lensvelt

Het archief bevat tekeningen, waaronder ontwerpen voor interieurs en lampen, documentatie en stukken betreffende boekversiering en typografie.

Bekijk
Archives and collections Frits Lensvelt

Het archief bevat decorontwerpen, maquettes en programmaboekjes, foto's en manuscripten van theatervoorstellingen. Ook bevat het archief artikelen geschreven door Frits Lensvelt.

Bekijk
archives K. Limperg

Het archief van bevat personalia, bureaustukken en stukken met betrekking tot zijn ontwerppraktijk en overige werkzaamheden.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (6)
Belang
Inhoud