NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 6

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Werkman

In het archief bevinden zich de persoonlijke bezittingen van Werkman, die hij tijdens zijn arrestatie en executie in 1945 bij zich droeg (o.a. manchetknopen, portemonnee, paspoort), correspondentie van Werkman en geadresseerden, foto’s van Werkman en zijn familie, vakliteratuur (o.a. boeken, tentoonstellingscatalogi, artikelen), publiciteitsmateriaal, documentatie over zijn oeuvre waaronder werkdossiers, documentaires en interviews.

Bekijk
archives Constance H. Wibaut

Correspondentie, agenda’s, biografische foto’s betreffende Wibaut en haar familie, opnames van radio-interviews en documentatie over haar werk als modetekenares, docente en beeldhouwster, een groot en klein presentatie album met foto's van haar werk en een curriculum vitae, en een oeuvrecatalogus in een klein album, 1948-1954 en ca. 1985-1990. Tenslotte ook een collectie schetsen en illustraties. Het geheel geeft een goed beeld van Wibauts veelzijdige leven en werk. Aan de Nieuwe Kunstschool en de Amsterdamse Rijksakademie werd zij opgeleid tot beeldhouwster, terwijl zij zich op de eerste school bovendien had verdiept in het patroonsnijden. Zij werkte van 1953 tot 1971 als modetekenares en –redactrice voor Elseviers Weekblad en doceerde daarnaast kostuumtekenen aan de Rijksakademie. Sinds 1985 concentreert Constance Wibaut zich geheel op het beeldhouwen

Bekijk
archives Wiener Kreis Bewegung

Het wetenschapsarchief van Otto Neurath als filosoof is onderdeel van: Sammlungen der Wiener-Kreis-Bewegung (1924-1938) mit besonderer Berücksichtigung der Philosophen-Nachlässe von Moritz Schlick (1882-1936) und Otto Neurath (1882-1945).

Bekijk
archives Nicolaas Wijnberg

Correspondentie en stukken betreffende 'De Realisten' en de 'Gebonden Kunsten Federatie'; persdocumentatie en voorbeelden van ontwerpen van zijn hand.

Bekijk
archives kunsthandel Van Wisselingh & Co.

Correspondentie, in- en verkoopboeken, financiële overzichten, tentoonstellingscatalogi, beeld- en persdocumentatie.

Bekijk
archives Rudolf Wolf

Personalia, bureauadministratie, projectdocumentatie, commissiewerkzaamheden en lidmaatschappen, verzamelde stukken.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang
Inhoud
Locatie