NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 6

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Centraal Station Amsterdam

Het archief betreft het bouwdossier van het Centraal Station te Amsterdam uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met voornamelijk tekeningen en foto's.

Bekijk
archives Centrale Schoonheidscommissie voor het Gooi, 1925 - 1934

Onvolledig. Uitsluitend stukken ontvangen of opgemaakt door W.M. Dudok als voorzitter van de commissie.

Bekijk
photo collection Chocoladefabriek Van Houten

Het archief bevat foto's van bedrijfswerkzaamheden en de fabricage van cacao en chocolade. Daarnaast bevat het archief foto's van producten, reclames en van de fabriek van Van Houten en zn. De collectie bestaat uit een kist met 160 glasnegatieven en -positieven van fotoopnamen van interieurs, werknemers, producten en reclames van de chocoladefabriek Van Houten & Zoon in Weesp. De namen van de fotografen zijn niet bekend.

Bekijk
collection Fré Cohen grafisch werk

De collectie bevat een groot aantal voorbeelden van haar werk, een groot gedeelte omslagontwerpen en een kleiner gedeelte ex-libris ontwerpen. Het documentatiemateriaal bevat onder meer recensies van haar werk.

Bekijk
collection Rie Cramer

Betreft niet nader gecatalogiseerde archivalia bestaande uit illustraties; Originele illustraties van Rie Cramer. Betreft aquarellen, tekeningen van o.a. bloemenelfjes, titelprent voor 'Mijn laatste vertellingen' van Nienke van Hichtum, 'Asschepoester' voor de Rie Cramer-kalender 1931, de kleine zeemeermin, katten op theevisite, meisje in bloemenveld.

Bekijk
archives E. Cuypers

Betreft het archief van het archtitectenbureau van E. Cuypers, al dan niet in samenwerking met M.J. Hulswit en/of G.H. Fermont in Nederland Indië, met voornamelijk tekeningen van projecten.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (6)
Belang