NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 7

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Adrianus en Christine van Zeegen

Het archief bevat correspondentie waaronder brieven van Jan Sluijters, Lizzy Ansingh en Jac. P. van den Bosch. Daarnaast bevinden zich aantekenboekjes, een plakboek en losse foto's met portretten en werk (o.a. een tekening van Berlage) in het archief. Van Christine van Zeegen is een album met foto's van haar kunstnaaldwerken en enkele biografische foto’s in het archief opgenomen.

Bekijk
archives Piet Zwart

Het archief bevat correspondentie (ca. 1920-1930) met bedrijven en instellingen over projecten, en met zijn echtgenote(n). Voorts bevat het archief Piet Zwart catalogi en boeken op het gebied van typografie, (interieur-)architectuur en schilderkunst. Over verschillende projecten is archiefmateriaal bewaard, waaronder schetsen, prijslijsten en persdocumentatie. Ook is er in het archief documentatie opgenomen rond de uitreiking van de eerste David Roëllprijs aan Piet Zwart.

Bekijk
archives Piet Zwart [Centraal Museum Utrecht]

Advertenties voor de Nederlandse Kabelfabriek te Delft.

Bekijk
archives Piet Zwart [Gemeentemuseum Den Haag]

Het archief bevat diverse ontwerpen voor 'Het boek van PTT' uit 1938.

Bekijk
archives Piet Zwart [Paul Getty Center Santa Monica]

Foto's gemaakt door ontwerper Piet Zwart om te gebruiken in zijn typografische werk voor diverse Nederlandse ondernemingen, waaronder de Nederlandse Kabelfabriek en Bruynzeel. Ook bevat het archief reproducties van (interieur-)architectuur en afdrukken met meer nadruk op de artistieke waarde.

Bekijk
archives Frans Zwollo Jr.

Het archief heeft betrekking op het persoonlijk leven, het openbaar leven als zelfstandig werkend edelsmid en als docent. In het archief zijn manuscripten, typoscripten, publicaties en gedrukt documentatiemateriaal te vinden, evenals tekeningen, foto’s en dia’s, een beeldband, geluidbanden en een kistje met realia

Bekijk
collection Zwollo, F.: materiaal van L.J.M. Lauweriks

In de verzameling van Zwollo is één tekening van Zwollo en zijn diverse houtsneden, schetsen ed. van Lauweriks te vinden.

Bekijk