NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 6

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
collection Theo van Hoytema [Gemeentemuseum Den Haag]

Betreft de artistieke nalatenschap van de kunstenaar voornamelijk portefeuilles met schetsen, tekeningen en prenten en een compleet stel kalenders gedeeltelijk nagelaten door de nabestaande aan het Gemeentemuseum en deels aangekocht door directeur H. E. van Gelder.

Bekijk
collection Theo van Hoytema [Rijksprentenkabinet]

De collectie bevat grafisch werk van de kunstenaar waaronder veel kerstkaarten en aankondigingsbiljetten maar vooral veel proefdrukken en exemplaren van de door Van Hoytema ontworpen kalenders.

Bekijk
Walter Nikkels

Betreft het archief van de vormgever met materiaal over iedere opdracht waar hij aan gewerkt heeft van de vele schetsen tot het uiteindelijke resultaat in de vorm van bijvoorbeeld de gedrukte catalogus. Daarnaast bevat het archief veel materiaal over ontworpen gebouwen en tentoonstellingsinrichting. Een ander bijzonder onderdeel is een tekenkingendoos met vrij tekenwerk.

Bekijk
collection R.N. Roland Holst

Het archief bevat affiches, omslagen (o.a. voor diverse nummers van Wendingen), tekeningen, schilderijen, prenten, en cartons en ontwerpen voor glas-in-loodramen en muurdecoraties.

Bekijk
archives H. Th. Wijdeveld

Het archief bevat personalia, vrij teken- en schilderwerk en materiaal met betrekking tot zijn projecten waaronder diverse tentoonstellings-panelen van exposities van Wijdeveld.

Bekijk
collection Zwollo, F.: materiaal van L.J.M. Lauweriks

In de verzameling van Zwollo is één tekening van Zwollo en zijn diverse houtsneden, schetsen ed. van Lauweriks te vinden.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang
Inhoud