NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 8

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Friso Kramer

Publicaties over archiefvormer, stukken betreffende uitgevoerde en niet uitgevoerde projecten, correspondentie met (internationale) opdrachtgevers en juristen, tekeningen uit verschillende ontwerpstadia, onderscheidingen. Op cd rom staan interviews en documentaires.

Bekijk
archives P.L. Kramer

Het grootste gedeelte van het archief bestaat uit tekeningen van bruggen en viaducten en de daarmee samenhangende voorzieningen die Kramer in dienst van Publieke Werken in Amsterdam maakte.

Bekijk
collection Rob van Maarschalkerwaart, Coördinator Straatmeubilair

Van Maarschalkerwaart bekleedde van 1985 tot en met 1996 de functie van Coördinator Straatmeubilair, met als standplaats de Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam. Daarna was hij in dienst bij het Stadsdeel Amsterdam Centrum. Deze diacollectie bevat beelden van straatmeubilair (urinoirs, reclamestandaards, fietsenrekken etc.) maar ook straatbeelden van Amsterdam en opnamen gemaakt tijdens dienstreizen.

Bekijk
Archives and collections Nederlandse Spoorwegen en voorgangers

Betreft 76 archieven en verzamelingen, veelal per dienstonderdeel, van de NS en voorgangers.

Bekijk
archives Mart Stam

Het archief bevat ontwerptekeningen en foto's van stedenbouwkundige-, architectuur- en interieurontwerpen. Daarnaast bevat het archief foto's van Mart Stam met zijn familie en naasten, persoonlijke documenten, correspondentie, manuscripten en teksten. De nalatenschap behelst tevens boeken, tijdschriften en catalogi over design, architectuur, stedenbouw en kunstnijverheid.

Bekijk
archives Peter Struycken

Het archief bevat o.a. 70 dossiers met materiaal betreffende zijn verschillende opdrachten en projecten waaronder het Station van Leiden, het Expeditieknooppunt voor de KPN en de Stadsschouwburg van Maastricht. Daarnaast is een opzet tot een oeuvrecatalogus aanwezig.

Bekijk
archives H. Th. Wijdeveld

Het archief bevat personalia, vrij teken- en schilderwerk en materiaal met betrekking tot zijn projecten waaronder diverse tentoonstellings-panelen van exposities van Wijdeveld.

Bekijk