NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 144

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
collection Affiches Toneelgroep De Appel

Affiches van vormgever Jan Bons uit de periode 1971-2000

Bekijk
Archives and collections Ahrend

Het archief bevat diverse materialen betreffende de ontwerpen van Ahrend. Naast het archief van de ontwerpafdeling maakt ook het bedrijfsarchief onderdeel uit van Archief en collectie Ahrend en bestaat er een historische meubelcollectie.

Bekijk
record Cor Alons

Documentatie verzameld ten behoeve van de tentoonstelling 'Cor Alons: interieur-architect en industrieel vormgever' gehouden van 31 oktober - 9 december 1962 in het Haags Gemeentemuseum.

Bekijk
archives Binnenhuisarchitect C.L. (Cor) Alons

Het archief bevat detailtekeningen van houten en stalen meubels, ontwerptekeningen voor interieurs en tapijtontwerpen. Van de ontwerpen voor de meubels, interieurs en tapijten bevind zich fotomateriaal in het archief. Ook zijn er ontwerpen en foto's van glas in lood, aardewerk, kerkelijke kunst en kunstnijverheid. Daarnaast bevat het archief lesprogramma's en aantekeningen van de cursus Industriële Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag. In het archief is ook een verzamelmap opgenomen over de tentoonstelling van 1962 in het Haags Gemeentemuseum.

Bekijk
archives Toneelgroep De Appel (opgericht 1972)

Het archief bevat materiaal over de oprichting en organisatie, personeel, activiteiten, verenigingen die door De Appel opgericht zijn, commissies waarin De Appel vertegenwoordigd is van de oprichting tot en met seizoen 1985/1986; archivalia van de seizoenen daarna bevinden zich nog bij Toneelgroep de Appel.

Bekijk
archives Gerd Arntz

Correspondentie en een overdruk van G. Harig: Lenin und die moderne Physik [1934?] voorzien van aantekeningen betreffende de contacten van Nederlanders in de Sovjetunie; Annex: brieven ingekomen bij Peter Arntz 1988-1993, krantenknipsel van de recensie van het boek: Double Lives, Stalin, Willy Münzenberg and the Seduction of the Intellectuals van Stephen Koch, 1995. Ansichtkaarten, ontvangen van vrienden en relaties. 1935-1988.

Bekijk
archives Gijs Bakker

Betreft het persoonlijk archief van de kunstenaar met voornamelijk materiaal over zijn ontwerppraktijk maar ook een kleiner gedeelte met persoonlijk materiaal. De ontwerptekeningen zijn apart beschreven als museale objecten. De plakboeken met knipsels waren gezamenlijk van Gijs Bakkker en Emmy van Leersum en vormen een apart archief maar zijn nog niet als zodanig beschreven.

Bekijk