NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 3

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Droste's Cacao- en Chocoladefabrieken NV te Haarlem

Het archief bevat reclamematerialen en verpakkingen, stukken betreffende de overname door Van Nelle, uitgaven van het personeelsblad WIDO en foto's van onder andere het productieproces, werknemers en personeelsactiviteiten zoals een sinterklaasviering en het 60-jarig jubileum van de fabriek. Diverse tekeningen en foto's van fabrieksgebouwen zijn geplaatst in de Kennemer Atlas. Daarnaast bevat het archief catalogi, tekeningen en offertes van chocoladevormen van de Vormenfabriek Tilburg, Sidam uit Milaan en Nolfra N.V. te Naarden.

Bekijk
archives Van Houten

Het archief bevat reclamematerialen, orderboeken en statistieken over de export en verkoop van repen. Daarnaast bevat het archief bedrijfsboekhouding, correspondentie, personeelsadministratie en enkele uitgaven van het personeelsblad 'Ons Eigen Tijdschrift'.

Bekijk
archives Wiener Kreis Bewegung

Het wetenschapsarchief van Otto Neurath als filosoof is onderdeel van: Sammlungen der Wiener-Kreis-Bewegung (1924-1938) mit besonderer Berücksichtigung der Philosophen-Nachlässe von Moritz Schlick (1882-1936) und Otto Neurath (1882-1945).

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (3)
Locatie
  • Noord-Hollands Archief, Haarlem (3)