NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 4

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Willem Coenraad Brouwer

Het archief bevat veel correspondentie met kunstenaars, architecten en vormgevers, foto’s en negatieven en brievenboeken van het pottenbakkersbedrijf.

Bekijk
collection Hildo Krop

Oeuvre-catalogus en de bijbehorende beelddocumentatie van kunstwerken uit de periode 1910-1970. Met losse geannoteerde en gekopieerde lijsten. 9 groene dozen. N.B. De eerste doos bevat de volledige lijst.

Bekijk
archives Rijksmuseum, onderdeel van het Cuypers -archief

Het archief betreft het bouwdossier van het Rijksmuseum uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met documentatie over de prijsvragen voorafgaand aan het project, documentatie tijdens de bouwwerkzaamheden, ontwerptekeningen en foto's.

Bekijk
archives Constance H. Wibaut

Correspondentie, agenda’s, biografische foto’s betreffende Wibaut en haar familie, opnames van radio-interviews en documentatie over haar werk als modetekenares, docente en beeldhouwster, een groot en klein presentatie album met foto's van haar werk en een curriculum vitae, en een oeuvrecatalogus in een klein album, 1948-1954 en ca. 1985-1990. Tenslotte ook een collectie schetsen en illustraties. Het geheel geeft een goed beeld van Wibauts veelzijdige leven en werk. Aan de Nieuwe Kunstschool en de Amsterdamse Rijksakademie werd zij opgeleid tot beeldhouwster, terwijl zij zich op de eerste school bovendien had verdiept in het patroonsnijden. Zij werkte van 1953 tot 1971 als modetekenares en –redactrice voor Elseviers Weekblad en doceerde daarnaast kostuumtekenen aan de Rijksakademie. Sinds 1985 concentreert Constance Wibaut zich geheel op het beeldhouwen

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (4)
Inhoud
  • sculpture (4)
Locatie