NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 4

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
photo collection Chocoladefabriek Van Houten

Het archief bevat foto's van bedrijfswerkzaamheden en de fabricage van cacao en chocolade. Daarnaast bevat het archief foto's van producten, reclames en van de fabriek van Van Houten en zn. De collectie bestaat uit een kist met 160 glasnegatieven en -positieven van fotoopnamen van interieurs, werknemers, producten en reclames van de chocoladefabriek Van Houten & Zoon in Weesp. De namen van de fotografen zijn niet bekend.

Bekijk
collection Droste

De collectie bevat fotoarchief en administratie van 1863 tot 1980. Ook maakt het archief van het bedrijfsorgaan WIDO (Wat In Droste Omgaat) deel uit van de collectie. Daarnaast bevat de collectie voorstudies voor verpakkingen en reclamematerialen, productverpakkingen en affiches, aquarellen die gebruikt zijn voor de plaatjes in Droste-albums en (jubileum-)uitgaven van Droste.

Bekijk
archives Droste's Cacao- en Chocoladefabrieken NV te Haarlem

Het archief bevat reclamematerialen en verpakkingen, stukken betreffende de overname door Van Nelle, uitgaven van het personeelsblad WIDO en foto's van onder andere het productieproces, werknemers en personeelsactiviteiten zoals een sinterklaasviering en het 60-jarig jubileum van de fabriek. Diverse tekeningen en foto's van fabrieksgebouwen zijn geplaatst in de Kennemer Atlas. Daarnaast bevat het archief catalogi, tekeningen en offertes van chocoladevormen van de Vormenfabriek Tilburg, Sidam uit Milaan en Nolfra N.V. te Naarden.

Bekijk
collection Verkade

De collectie bestaat uit verschillende deelcollecties, namelijk reclame-uitingen, verpakkingen, foto's en films, (plaatjes-)albums en productiemiddelen waartoe onder andere gietmallen, bakplaten en meetinstrumenten behoren. Een laatste deelcollectie bevat bedrijfskleding en accesoires, onderdelen van winkelinterieurs en fabrieksinventarissen. De collectie bevat tevens werk van huisontwerper Kees Dekker.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Inhoud