NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 18

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Binnenhuisarchitect C.L. (Cor) Alons

Het archief bevat detailtekeningen van houten en stalen meubels, ontwerptekeningen voor interieurs en tapijtontwerpen. Van de ontwerpen voor de meubels, interieurs en tapijten bevind zich fotomateriaal in het archief. Ook zijn er ontwerpen en foto's van glas in lood, aardewerk, kerkelijke kunst en kunstnijverheid. Daarnaast bevat het archief lesprogramma's en aantekeningen van de cursus Industriƫle Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag. In het archief is ook een verzamelmap opgenomen over de tentoonstelling van 1962 in het Haags Gemeentemuseum.

Bekijk
archives K.P.C. de Bazel

Het betreft het persoonlijke archief van De Bazel voornamelijk over zijn projecten als ontwerper met de daarbij behorende tekeningen, foto's en administratie; het archief bevat een klein gedeelte met persoonlijker materiaal waaronder studietekeningen naar antieke voorbeelden en karikaturen van collega's.

Bekijk
archives Jac. van den Bosch

Het archief is een combinatie van persoons- en bedrijfsarchief. Het bestaat voor een klein deel uit materiaal betreffende 't Binnenhuis (o.a. correspondentie, notulen) en voor een groot deel uit foto's van uitgevoerd werk en ontwerptekeningen. Er is een fotokopie aanwezig van het "opusboek" waarin alle opdrachten aan 't Binnenhuis chronologisch werden opgenomen (ook de ontwerpen van H.P. Berlage). Verder bevat het archief zijn autobiografie (een afschrift van het origineel uit 1937 met aanvullingen tot 1941) met bijlagen, foto's en documentatie (o.a. artikelen van en over Jac. van den Bosch).

Bekijk
archives Bruynzeel Deurenfabriek en Schaverij N.V., later Polynorm Bruynzeel Zaandam

Het archief behelst de produktiebegroting van de afdeling schaverij. Bevat tevens stukken betreffende Piet Zwart, binnenhuisarchitect, graficus en industrieel ontwerper: aanvulling 1 en 5. De objecten behorende bij dit archief zijn ondergebracht in het Zaans Museum te Zaandam.

Bekijk
archives Centraal Station Amsterdam

Het archief betreft het bouwdossier van het Centraal Station te Amsterdam uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met voornamelijk tekeningen en foto's.

Bekijk
archives Willem Hendrik Gispen

Enige brieven; persoonlijke documenten, zoals diploma's, erelidmaatschappen, foto's en een logboek; ontwerpen, o.a. van fauteuils; foto's en fotoalbums van o.a. meubels en lampen; catalogi van meubels; knipsels uit kranten en tijdschriften.

Bekijk
collection Gispen

De verzameling bevat bedrijfsarchivalia, productdocumentatie, stukken die bewaard en verzameld zijn met het oog op een bedrijfsmuseum, documenten afkomstig van W.H. Gispen en de complete collectie uitgegeven bedrijfscatalogi 1925-1981.

Bekijk
archives P.J.C. Klaarhamer

Bevat vooral zijn ontwerpen, daarnaast ook persoonlijke stukken.

Bekijk
archives M. de Klerk

Het De Klerk-archief bestaat uit voornamelijk tekeningen, foto's (betreffende zijn persoonlijke leven) en enkele geschreven stukken (vooral brieven aan zijn vrouw). Samen met de 'Collectie geschonken materiaal De Klerk'-archief vormt dit het oorspronkelijke tekeningenmateriaal van De Klerk. In de loop der tijd zijn meerdere tekeningen uit particulier bezit (van voormalige opdrachtgevers) door enkele schenkingen gevoegd bij het orginele tekeningenmateriaal. Veel tekeningen zijn ontwerpen voor meubels of interieurs maar er bestaan ook veel vrije tekeningen; portretten, dieren en planten.

Bekijk
archives P.L. Kramer

Het grootste gedeelte van het archief bestaat uit tekeningen van bruggen en viaducten en de daarmee samenhangende voorzieningen die Kramer in dienst van Publieke Werken in Amsterdam maakte.

Bekijk