NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 3

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
collection Jacoba de Jonge

Een particuliere verzameling kledingstukken en accessoires, in ruim vijftig jaar bijeengebracht. Sinds 1980 is het accent gelegd op vrouwenkleding van voor de Eerste Wereldoorlog. Het betreft een aantal Franse stukken, echter het merendeels is Nederlands.

Bekijk
collection Joan Praetorius

Archief bestaat met name uit ontwerptekeningen uit de periode dat Praetorius werkzaam was in Den Haag (1928-1932), maar bevat daarnaast ook vroege tekeningen (1926-1928). Bovendien maken alle 120 bewaard gebleven ontwerpen die hij voor het Nederlands koningshuis vervaardigde onderdeel uit van het archief.

Bekijk
archives Constance H. Wibaut

Correspondentie, agenda’s, biografische foto’s betreffende Wibaut en haar familie, opnames van radio-interviews en documentatie over haar werk als modetekenares, docente en beeldhouwster, een groot en klein presentatie album met foto's van haar werk en een curriculum vitae, en een oeuvrecatalogus in een klein album, 1948-1954 en ca. 1985-1990. Tenslotte ook een collectie schetsen en illustraties. Het geheel geeft een goed beeld van Wibauts veelzijdige leven en werk. Aan de Nieuwe Kunstschool en de Amsterdamse Rijksakademie werd zij opgeleid tot beeldhouwster, terwijl zij zich op de eerste school bovendien had verdiept in het patroonsnijden. Zij werkte van 1953 tot 1971 als modetekenares en –redactrice voor Elseviers Weekblad en doceerde daarnaast kostuumtekenen aan de Rijksakademie. Sinds 1985 concentreert Constance Wibaut zich geheel op het beeldhouwen

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (3)
Inhoud
  • fashion design (3)