NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 4

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives P.J.C. Klaarhamer

Bevat vooral zijn ontwerpen, daarnaast ook persoonlijke stukken.

Bekijk
archives M. de Klerk

Het De Klerk-archief bestaat uit voornamelijk tekeningen, foto's (betreffende zijn persoonlijke leven) en enkele geschreven stukken (vooral brieven aan zijn vrouw). Samen met de 'Collectie geschonken materiaal De Klerk'-archief vormt dit het oorspronkelijke tekeningenmateriaal van De Klerk. In de loop der tijd zijn meerdere tekeningen uit particulier bezit (van voormalige opdrachtgevers) door enkele schenkingen gevoegd bij het orginele tekeningenmateriaal. Veel tekeningen zijn ontwerpen voor meubels of interieurs maar er bestaan ook veel vrije tekeningen; portretten, dieren en planten.

Bekijk
collection Otto and Marie Neurath Isotype Collection

Collectie van Otto Neurath en zijn echtgenote Marie Neurath-Reidemeister. Na de dood van Otto Neurath zette zijn vrouw de werkzaamheden en het gedachtengoed rond de Isotypes voort. ISOTYPE is het systeem dat door Neurath en Gerd Arntz ontwikkeld werd om beeldstatistiek in pictogrammen te verbeelden. Het archief bevat werkmateriaal waaronder schetsen, drukproeven en prenten van onder andere Gerd Antz, Frans Masereel en Georg Grosz. Vroeg grafisch drukwerk zoals kaarten, prenten en boeken dat als bronnenmateriaal dienst deed is ook opgenomen in het archief. Daarnaast bevat het archief correspondentie (1941-1967), publicaties, documentatie en realia betreffende de geschiedenis, methodes, producten en het gedachtengoed rond de Isotypes.

Bekijk
archives Piet Zwart

Het archief bevat correspondentie (ca. 1920-1930) met bedrijven en instellingen over projecten, en met zijn echtgenote(n). Voorts bevat het archief Piet Zwart catalogi en boeken op het gebied van typografie, (interieur-)architectuur en schilderkunst. Over verschillende projecten is archiefmateriaal bewaard, waaronder schetsen, prijslijsten en persdocumentatie. Ook is er in het archief documentatie opgenomen rond de uitreiking van de eerste David Roƫllprijs aan Piet Zwart.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 20th century, first half (4)
Inhoud
  • dingbat (4)