NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 6

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives koninklijke fabriek F.W. Braat

Het archief bevat tekeningen van metalen ornamenten ontworpen door M.J. Bréasson en door de fabriek geproduceerd, kasboeken en productcatalogi van de metaalwarenfabriek.

Bekijk
archives Bart van der Leck

Het archief bevat manuscripten van artikelen, onder andere voor De Stijl. Ook foto's en reproducties van voornamelijk schilderijen en interieurontwerpen maken deel uit van het archief. Het archief bevat ook het gedeponeerd archief van Rob van ’t Hoff.

Bekijk
archives Nederlandse Kabelfabriek (N.K.F. Kabel B.V.)

Het archief bevat stukken betreffende de bedrijfsvoering en boekhouding, deelnemingen en overnames door NKF Staal Alblasserdam, DRAKA, Kabelindo, Philips en Fabrieksbeherende Maatskappij (Eiendoms) Beperk. Tevens bevat het archief publicaties, catalogi, drukwerk en reclamemateriaal (onder het beheer van Piet Zwart). Het gedeponeerd archief van de Vereniging Ontwikkeling en Ontspanning maakt deel uit van het archief.

Bekijk
archives Mart Stam

Het archief bevat ontwerptekeningen en foto's van stedenbouwkundige-, architectuur- en interieurontwerpen. Daarnaast bevat het archief foto's van Mart Stam met zijn familie en naasten, persoonlijke documenten, correspondentie, manuscripten en teksten. De nalatenschap behelst tevens boeken, tijdschriften en catalogi over design, architectuur, stedenbouw en kunstnijverheid.

Bekijk
collection Verkade

De collectie bestaat uit verschillende deelcollecties, namelijk reclame-uitingen, verpakkingen, foto's en films, (plaatjes-)albums en productiemiddelen waartoe onder andere gietmallen, bakplaten en meetinstrumenten behoren. Een laatste deelcollectie bevat bedrijfskleding en accesoires, onderdelen van winkelinterieurs en fabrieksinventarissen. De collectie bevat tevens werk van huisontwerper Kees Dekker.

Bekijk
archives Piet Zwart

Het archief bevat correspondentie (ca. 1920-1930) met bedrijven en instellingen over projecten, en met zijn echtgenote(n). Voorts bevat het archief Piet Zwart catalogi en boeken op het gebied van typografie, (interieur-)architectuur en schilderkunst. Over verschillende projecten is archiefmateriaal bewaard, waaronder schetsen, prijslijsten en persdocumentatie. Ook is er in het archief documentatie opgenomen rond de uitreiking van de eerste David Roëllprijs aan Piet Zwart.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang
Inhoud