NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 14

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives K.P.C. de Bazel

Het betreft het persoonlijke archief van De Bazel voornamelijk over zijn projecten als ontwerper met de daarbij behorende tekeningen, foto's en administratie; het archief bevat een klein gedeelte met persoonlijker materiaal waaronder studietekeningen naar antieke voorbeelden en karikaturen van collega's.

Bekijk
archives Centraal Station Amsterdam

Het archief betreft het bouwdossier van het Centraal Station te Amsterdam uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met voornamelijk tekeningen en foto's.

Bekijk
Archives and collections Willem Heesen

Verzameld materiaal over Willem Heesen, voornamelijk persdocumtatie in kopievorm en materiaal met betrekking tot het uitgeven van zijn biografie.

Bekijk
archives P.J.C. Klaarhamer

Bevat vooral zijn ontwerpen, daarnaast ook persoonlijke stukken.

Bekijk
archives M. de Klerk

Het De Klerk-archief bestaat uit voornamelijk tekeningen, foto's (betreffende zijn persoonlijke leven) en enkele geschreven stukken (vooral brieven aan zijn vrouw). Samen met de 'Collectie geschonken materiaal De Klerk'-archief vormt dit het oorspronkelijke tekeningenmateriaal van De Klerk. In de loop der tijd zijn meerdere tekeningen uit particulier bezit (van voormalige opdrachtgevers) door enkele schenkingen gevoegd bij het orginele tekeningenmateriaal. Veel tekeningen zijn ontwerpen voor meubels of interieurs maar er bestaan ook veel vrije tekeningen; portretten, dieren en planten.

Bekijk
Archives and collections Floris Meydam

Documentatie zoals ontwerptekeningen van Meydam's werk voor verschillende werkgevers inclusief foto's van de eindproducten. Tevens bevat het archief persdocumentatie en materiaal uit zijn studietijd (jaren '40) waaronder rapporten.

Bekijk
archives Kitty van der Mijll Dekker

Archiefmateriaal over de diverse functies die Kitty van der Mijll Dekker uitoefende zijn opgenomen in het archief waaronder lesmateriaal voor een cursus weven, weefpatronen, werktekeningen, staaltjes van stoffen, weefselproeven, foto's, tentoonstellingsbrochures, persdocumentatie en manuscipten voor publicaties over weven. Daarnaast bevat het correspondentie met onder andere opdrachtgevers en kunstenaarsverenigingen, twee oorkondes en een in memoriam van Mr. F.F. van Royen.

Bekijk
archives My home / Bas van Pelt binnenhuisarchitectuur

Het archief van de woninginrichtingszaak My home / Bas van Pelt binnenhuisarchitectuur (1923-2000) bevat onder andere correspondentie met opdrachtgevers, jaarverslagen, stukken over de huisvesting, reclame, tentoonstellingen, modelwoningen en juridische kwesties; het documentatiegedeelte van het archief bestaat uit plakboeken, foto's, negatieven en opdrachttekeningen. Documenten van de meubelfabriek J.C. Jansen zijn als gedeponeerd archief toegevoegd.

Bekijk
archives Johanna Quirina van Regteren Altena / De Kerkuil

1. Brieven, tekeningen en ontwerpschetsen, foto's, commissieboeken met name betreffende atelier De Kerkuil. 1923-1952. 2. Brieven van Els Nierstrasz en Bets Sieuwertsz aan Johanna Quirina van Regteren Altena, 1907-1916

Bekijk