NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 5

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
library van het Boekenvak

De collectie omvat een uitgebreide vakbibliotheek op gebied van het boekwezen (boekwetenschap, kopijrecht, typografie, grafische industrie, drukkerij, uitgeverij, boekhandel) en een grote verzameling bronnenmateriaal over de geschiedenis van het Nederlandse boek (boekproductie, boekhandel, boekwezen). Belangrijke onderdelen van de verzameling betreffen de archivalia van Nederlandse boekbedrijven, boekhandelscatalogi, letterproeven en bedrijfsarchieven. Ook van een aantal organisaties en instellingen op het gebied van het boekwezen worden archieven bewaard. De Bibliotheek van het Boekenvak is een van de meest omvangrijke en veelzijdige boekhistorische collecties ter wereld. Voor de geschiedenis van het Nederlandse boekbedrijf vanaf de zeventiende eeuw omvat de collectie essentiƫle bronnen en documentatie.

Bekijk
archives van de Porceleyne Fles en haar voorgangers

Bedrijfsarchief met bijzondere aandacht voor overnames en diverse locaties. Daarnaast bevat het archief stukken betreffende namen en beeldmerken, tentoonstellingen en kunstenaars.

Bekijk
collection TUiN

De collectie TUiN bevat ontwerpen van de bekendste Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten. Vertrekpunt van de collectie vormden de ontwerpen en documentatiemateriaal van L.A. Springer.

Bekijk
collection Tetterode

Onder de naam collectie Tetterode beheert de Universiteitsbibliotheek sinds 1971 een aankoop van Lettergieterij en Machinehandel voorheen N. Tetterode-Nederland nv. Het is internationaal een van de grote collecties op het gebied van de geschiedenis van de grafische techniek en vormgeving. De negentiende en de twintigste eeuw zijn in het bijzonder sterk vertegenwoordigd. De collectie bestaat uit een bibliotheek (met een vaktechnisch en een museumgedeelte) en archiefmateriaal (waaronder collectie S.H. de Roos en archief Letterproductie).

Bekijk
archives Fa. Tichelaar Makkum

Het archief bestaat uit archiefmateriaal van diverse bedrijven van de familie Tichelaar, waaronder de bedrijfsarchieven van de filtreerfabriek, pottenbakkerij en steenfabriek.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang