NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 24

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Willem Coenraad Brouwer

Het archief bevat veel correspondentie met kunstenaars, architecten en vormgevers, foto’s en negatieven en brievenboeken van het pottenbakkersbedrijf.

Bekijk
Correspondence archive De Distel Plateelbakkerij

Het archief bestaat uit briefkaarten met correspondentie en buitenlandse enveloppen gericht aan De Distel.

Bekijk
Archives and Documentation Flora Plateel

Het archief bevat ontwerptekeningen en kartonnen productmodellen. Uit de Hardenberg periode van Flora (1980-1989) zijn glazuurrecepten en stookschema's bewaard. Daarnaast bevat het archief fabriekscatalogi en folders, die tussen 1984 en 1996 zijn uitgebracht. De documentatie betreft foto's van modellen en decors, krantenartikelen en informatie over aardewerk dat op veilingen is aangeboden.

Bekijk
archives van NV Goedewaagen's Kon. Ned. Pijpen- en Aardewerkfabrieken te Gouda

Archief bestaat uit familiearchief en bedrijfsarchief. Het bedrijfsarchief is opgedeeld in verschillende onderdelen waaronder 'uitvoering van de taak'. In dit dossier zijn archiefstukken met betrekking tot het ontwerproces opgenomen: van de inkoop, research en vormgeving tot de productie en verpakking, verkoop en het transport van de keramiek. Het archief van NV Goedewaagen's Kon. Ned. Pijpen- en Aardewerkfabrieken te Gouda bevat gedeponeerd archief van De Distel Plateelbakkerij.

Bekijk
archives NV Groninger Steenfabrieken

Het archief bevat correspondentie, veelal van financieel-administratieve aard, en notulen uit de beginperiode van het bedrijf (vanaf 1910). Daarnaast zijn foto's van producten en het productieproces bijgevoegd en bevat het archief een catalogus uit de jaren '60 van de afdeling aardewerk ADCO. Het gedeponeerd archief van de familie Limborgh Meijer maakt onderdeel uit van het archief NV Groninger Steenfabrieken en bevat stukken uit de 18e en 19e eeuw. De stukken betreffende de Groninger Steenfabrieken zijn van recentere aard, ca. 1900-1975.

Bekijk
archives Hageman

In dit archief is door de particuliere verzamelaar Rob Hageman archiefmateriaal en documentatie bijeengebracht over en van Nederlandse plateelbakkerijen en aardewerkfabrieken, waaronder Flora, Goedewaagen en plateelbakkerij Zuid-Holland: in zowel analoge vorm (originele stukken), fotokopie of digitaal. Aanvullende informatie wordt door museumgoudA aan het archief toegevoegd. Het archief bevat naast documenten betreffende bedrijfsvoering en huisvesting, modellenboeken, prijslijsten en reclamemateriaal. Daarnaast zijn er foto's van het productieproces, eindproducten en decors in het archief aanwezig.

Bekijk