NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 11

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Jan Bons

Het archief betreft voornamelijk grafische ontwerpen.

Bekijk
archives Wim Crouwel

Een gedeelte van het persoonlijke archief van Wim Crouwel over zijn werkzaamheden als ontwerper waaronder het ontwerpproces van het New Alphabet. Een gedeelte is nog in priv├ębezit, de affiches zijn in de museale collectie van het Stedelijk Museum beschreven. Een ander gedeelte met o.a. documentatie, krantenknipsels en lezingen is ook bij het Stedelijk Museum ondergebracht.

Bekijk
archives Jan Eisenloeffel

Het archief bevat 482 ontwerptekeningen.

Bekijk
collection Gemeente Amsterdam

De collectie moderne kunst van de gemeente Amsterdam bevat in de collecties grafiek en driedimensionale vormgeving stukken betreffende de PTT. Het zijn voornamelijk eindproducten, in mindere mate voorstudies. Het collectiedeel grafische vormgeving betreft jaarverslagen en jaarboeken, verzamelmappen met telefoonkaarten en agenda's. Tot het collectiegedeelte driedimensionale vormgeving horen enkele meubelstukken, relatiegeschenken, klokken, briefopeners, sieraden, stropdassen en serviesgoed in de bedrijfsstijl.

Bekijk
collection ISN / VANK

Het betreft foto's en affiches van het ISN en de VANK.

Bekijk
Archives and collections Bert Nienhuis

Het betreft ontwerpen voor zowel autonoom als opdrachtwerk, voor tapijten, tegeltableaux (met genummerde tegelmodellen), potten, vazen, serviesgoed, wanddecoratie en patronen. Er komen aantekeningen op voor. Een enkele textielstaal.

Bekijk
collection Nijkerk

Een verzameling boeken, bijeengebracht door de heer M.B.B. Nijkerk. De collectie werd in 1975 tentoongesteld in het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarbij verscheen de tentoonstellingscatalogus Boeken maken 1890 - 1940. De Collectie Nijkerk, door Dick Dooijes en Ada Stroeve, Amsterdam, Stadsdrukkerij.

Bekijk
photo collection Galerie Ra

Een verzameling foto's die afkomstig zijn uit het archief van Galerie Ra en vanwege het museale aspect zijn ondergebracht bij het Stedelijk Museum Amsterdam.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang
Inhoud
Locatie
  • Stedelijk Museum Amsterdam (11)