NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 80

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Nel Linssen

Het archief bevat voornamelijk proeven, staaltjes en voorstudies van papieren sieraden en een klein gedeelte documentatie.

Bekijk
Hendrik Methorst

Het grootste deel van het archief is te typeren als bedrijfsarchief, met zakelijke correspondentie. Een netwerk van leveranciers en afnemers van kunstnijverheid tekent zich af: grotere zoals als Metz, De Bijenkorf, Gispen, Leerdam, Gouda maar ook kleine zelfstandigen (vergelijkbaar met Methorst) zoals Agterberg en Kriege. Er is een kleine hoeveelheid schetsboeken, foto's en (ontwerp)tekeningen. Tot aan periode (vanaf ca. 1955) dat de firma meer bezig ging met assembleren van halffabrikaten, lampekappen, stoffering, interieurs.

Bekijk
Metz & Co

Deze naam is opgenomen in het NOA vanwege het belang voor de geschiedenis van de Nederlandse vormgeving. Vooralsnog zijn meer gegevens onbekend. Beschikt u over informatie over het bestaan of de inhoud van archieven of collecties? Neemt u contact op met het NOA via tollenaar@premsela.org of 010 4401200. Uw bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. Het NOA is een samenwerking van RKD en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode. Onderdeel van Het Nieuwe Instituut voor architectuur, design en e-cultuur. Het NOA spant zich in om het erfgoed van de Nederlandse collectie vormgevingsarchieven in kaart te brengen en de belangrijkste en urgente archieven onder te brengen en te ontsluiten, in samenwerking met Nederlandse erfgoedinstellingen.

Bekijk
archives Riet Neerincx

Het archief bestaat uit een vijftal ringbanden waarin materiaal over publicaties, tentoonstellingen en originele tekeningen is bijeengehouden. Het betreft hoofdzakelijk haar werkzaamheden als sieraadontwerper en als conservator Toegepaste kunst en Moderne sieraden bij het Gemeentemuseum Arnhem (huidige Museum voor Moderne Kunst), van 1966 tot en met 1986.

Bekijk
Walter Nikkels

Betreft het archief van de vormgever met materiaal over iedere opdracht waar hij aan gewerkt heeft van de vele schetsen tot het uiteindelijke resultaat in de vorm van bijvoorbeeld de gedrukte catalogus. Daarnaast bevat het archief veel materiaal over ontworpen gebouwen en tentoonstellingsinrichting. Een ander bijzonder onderdeel is een tekenkingendoos met vrij tekenwerk.

Bekijk