NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 9

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
record Cor Alons

Documentatie verzameld ten behoeve van de tentoonstelling 'Cor Alons: interieur-architect en industrieel vormgever' gehouden van 31 oktober - 9 december 1962 in het Haags Gemeentemuseum.

Bekijk
collection Gerd Arntz

De collectie betreft duizenden symbolen en honderden beeldstatistieken. Arntz ontwierp deze pictogrammen of isotypes (International System Of TYpographic Picture Education) als universele beeldtaal voor beeldstatistiek, voor het Museum voor Maatschappij en Economie in Wenen, van de Oostenrijkse socioloog Otto Neurath.

Bekijk
archives Frank Govers

Archief bevat hoofdzakelijk foto's en knipsels betreffende collectiepresentaties per seizoen per jaar. Met name geconcentreerd op de jaren '70, '80 en enkele stukken uit de jaren '90.

Bekijk
collection Theo van Hoytema [Gemeentemuseum Den Haag]

Betreft de artistieke nalatenschap van de kunstenaar voornamelijk portefeuilles met schetsen, tekeningen en prenten en een compleet stel kalenders gedeeltelijk nagelaten door de nabestaande aan het Gemeentemuseum en deels aangekocht door directeur H. E. van Gelder.

Bekijk
collection Joan Praetorius

Archief bestaat met name uit ontwerptekeningen uit de periode dat Praetorius werkzaam was in Den Haag (1928-1932), maar bevat daarnaast ook vroege tekeningen (1926-1928). Bovendien maken alle 120 bewaard gebleven ontwerpen die hij voor het Nederlands koningshuis vervaardigde onderdeel uit van het archief.

Bekijk
archives Paul Schuitema

Het archief bevat ontwerpen, drukproeven en realia.

Bekijk
archives Piet Zwart [Gemeentemuseum Den Haag]

Het archief bevat diverse ontwerpen voor 'Het boek van PTT' uit 1938.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang
Inhoud
Locatie
  • Gemeentemuseum Den Haag (9)