NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 3

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Onno Boekhoudt

De archivalia en documentatie betreffen alle terreinen waarop de ontwerper Onno Boekhoudt zich heeft bewogen, waaronder opdrachten voor gedenktekens en beelden voor de openbare ruimte, seriesieraden en een aantal losse ontwerpen zoals het ontwerp voor de Nederlandse munt. De meeste ontwerpen zijn uitgevoerd, een klein deel niet. Het archiefmateriaal in de dossiers geven samen met de corresponderende ontwerptekeningen en de aangelegde documentatie een vrij compleet beeld van de ontwerpprocessen en de resultaten in verschillende ontwerpstadia. Ook is er enige archiefvorming betreffende gevoerd overleg over opdrachten en uitvoeringen. Het archiefdeel bestaat uit de correspondentie, aantekeningen, ontwerpschetsen en dia’s uit de nalatenschap. Naast dit 'papieren' archiefdeel is het museale deel met studies en objecten bij CODA toegankelijk gemaakt, zie 'Toelichting toegang'.

Bekijk
archives Chris Steenbergen

Het archief bevat ontwerpschetsen en -tekeningen voor religieuze voorwerpen, zilversmeedwerk en sieraden. Ook zijn er foto's, plakboeken en catalogi van en over sieraden in het archief aanwezig. De verkoopadministratie, met onder andere verkoopboeken, registers en voorraaddocumentatie, is tevens onderdeel van het archief.

Bekijk
archives Nicolaas Thuys

Het archief bevat beeldstudies, tekeningen, fotoalbums en dia's van sieraden en sieraadontwerpen. Daarnaast bevat het archief vakbladen, boeken, catalogi en artikelen over sieraadvormgeving.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
  • 21st century, 1st half (3)
Belang
  • National interest (3)
Inhoud
Locatie
  • Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA) (3)