NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 6

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
collection Dick Bruna

Dick Bruna heeft het grootste deel van zijn oeuvre in langdurig bruikleen gegeven aan het Centraal Museum. Deze collectie bestaat met name uit schetsen, ontwerpen, lijntekeningen, kleursjablonen en collages, die tezamen inzicht geven in Bruna's werkwijze bij het illustreren van zijn kinderboeken en het ontwerpen van talloze boekomslagen in de Zwarte Beertjes-reeks. Een selectie uit de collectie wordt permanent tentoongesteld in het Dick Bruna Huis.

Bekijk
collection Theo van Doesburg

De collectie van Centraal Museum betreft vooral schilder- en tekenkunst en wat minder vormgeving. De vormgevingsobjecten betreffen voornamelijk grafisch werk zoals de ontwikkeling van huisstijlproducten voor De Stijl maar ook enkele objecten betreffen interieurvormgeving zoals glas in lood ontwerpen.

Bekijk
archives Max Heijmans [Centraal Museum Utrecht]

Betreft mapje met ca. honderd tekeningen voor modeontwerpen.

Bekijk
record Pastoe

Het betreft documentatie die is verzameld ter voorbereiding op de tentoonstelling UMS Pastoe: een Nederlandse meubelfabriek 1913-1983, die in 1983 werd georganiseerd in het Centraal Museum Utrecht.

Bekijk
archives Rietveld Schröder

Het archief bestaat uit de collectie van Truus Schröder met materiaal van en over Rietveld, waaronder een groot gedeelte tekeningen. De nadruk ligt op de vroege periode en de tijd van de bouw van het Schröderhuis.

Bekijk
archives Piet Zwart [Centraal Museum Utrecht]

Advertenties voor de Nederlandse Kabelfabriek te Delft.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Belang
Inhoud
Locatie
  • Centraal Museum (6)