NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 9

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
photo collection Chocoladefabriek Van Houten

Het archief bevat foto's van bedrijfswerkzaamheden en de fabricage van cacao en chocolade. Daarnaast bevat het archief foto's van producten, reclames en van de fabriek van Van Houten en zn. De collectie bestaat uit een kist met 160 glasnegatieven en -positieven van fotoopnamen van interieurs, werknemers, producten en reclames van de chocoladefabriek Van Houten & Zoon in Weesp. De namen van de fotografen zijn niet bekend.

Bekijk
archives Droste's Cacao- en Chocoladefabrieken NV te Haarlem

Het archief bevat reclamematerialen en verpakkingen, stukken betreffende de overname door Van Nelle, uitgaven van het personeelsblad WIDO en foto's van onder andere het productieproces, werknemers en personeelsactiviteiten zoals een sinterklaasviering en het 60-jarig jubileum van de fabriek. Diverse tekeningen en foto's van fabrieksgebouwen zijn geplaatst in de Kennemer Atlas. Daarnaast bevat het archief catalogi, tekeningen en offertes van chocoladevormen van de Vormenfabriek Tilburg, Sidam uit Milaan en Nolfra N.V. te Naarden.

Bekijk
archives Joop Istha

Het archief bevat ca. 20 kleinere ontwerpproducten, ca. 1000 grotere ontwerpproducten zijn door archiefvormer gefotografeerd (als dia's beschikbaar) en beschreven. Voorts ontwerptekeningen op een groot formaat calquepapier, kleine tekeningen en presentatietekeningen. Boeken, rapporten, documentatie en publicaties betreffende ontwerpproducten, Instituut Industriële Vormgeving, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, TU Delft, het vakgebied industrieel ontwerpen.

Bekijk
Archives and collections KPN Nederland NV

Het archiefmateriaal omvat vooral documenten en teksten die het functioneren van de Dienst tussen 1945 en 2002 documenteren. Daarnaast documenteert het de geschiedenis van de Dienst, met name in de vorm van interne PTT-stukken. Een derde onderdeel betreft de bedrijfsstijl, opdrachten aan kunstenaars voor monumentale kunst, kalenders, kerstkaarten, kantooragenda's kledingontwerpen en telefoonkaarten; tot slot is er een klein deel over het beheer van kunstwerken.

Bekijk
archives Kho Liang Ie

Archief bestaat uit ontwerpproducten (enkele meubelen en zeven lampen), ontwerptekeningen (met name voor Artifort), foto's (zowel zakelijk als privé) en documentatie, twee boeken en folders (van Artifort, Bruynzeel, CAR, Epeda, Fristho en Schiphol).

Bekijk
Archives and Documentation Galerie Lous Martin

Het archief betreft de werkzaamheden van Lous Martin (1945) als galeriehouder, bestuurslid VES (Vereniging van Edelsmeden en Sieraadontwerpers) en als sieraadontwerper. Het materiaal is voor een groot dee persdocumentatie (knipsels, curriculum vitae) over sieraadontwerpers en kunstenaars (doos 1), tentoonstellingen, galeries, en musea (doos 4), Nederlandse en enkele buitenlandse (Belgie, V.S.). Onder andere sieradengaleries die rond 1985 opgeheven zijn. Stukken betreffende de oprichting Stichting Sieraad & Vormgeving: statuten, organisatie, cv's van medewerkers en sieraadontwerpers, over de vormgeving van het jubileumboek/catalogus (doos 3). De neerslag van de organisatie van de activiteiten rond het 10 jarige bestaansjubileum van de galerie in 2006, onder de titel Beyond Material (doos 2 en 3). Noemenswaard zijn de overige onderdelen: notities en beoordelingen als Adviescommissielid Emmy van Leersumprijs van AFK in 1994. Aanvragen aan sponsors en subsidienten, afwijzingen van en verweerschriften aan subsidienten (Mondriaan Stichting). Tevens de correspondentie over de stijd om behoud van het Gemeentelijke Van Reekummuseum/galerij Apeldoorn tijdens bezuinigingen van 1983. En de correspondentie over de tentoonstelling Holland in Vorm, Nederlandse sieraden 1945 - 1987, in Gemeentemuseum Arnhem.

Bekijk
archives Verkade

Het archief bevat bedrijfsadministratie en documenten van de diverse afdelingen. Ook bevat het archief tientallen ontwerpen en blauwdrukken voor machines. Daarnaast zijn er stukken betreffende de familie Verkade in het archief aanwezig. Werk van reclameontwerper Kees Dekker maakt tevens onderdeel uit van het archief Verkade.

Bekijk
record Wagemans Maastricht BV; Nederland Artifort Maastricht

De documentatiecollectie bevat met name glasnegatieven en kleurendia's van Artifort producten. Daarnaast bevat de collectie diverse documentatie, waaronder periodiek verschenen uitgaven van Artifort.

Bekijk

Zoek archieven