NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 10

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Archives and library Theo en Nelly van Doesburg

De correspondentie van en aan Theo van Doesburg beslaat samen met ca. 3500 foto’s het grootste deel van het archief. Daarnaast bevat het archief manuscripten voor het tijdschrift De Stijl. Het gedeponeerd archief van Anthony Kok (met wie Van Doesburg veel correspondeerde) maakt onderdeel uit van dit archief en bevat onder andere teksten van A.H. Feis (Feys).

Bekijk
archives Ab Klaster

Dit ‘werkarchief’ behelst voornamelijk (eigen) foto’s, die archiefvormer gebruikte voor opdrachten, dia’s, zw/w- en kleurnegatieven, reproducties van logo’s, ‘lijnmateriaal’ (zw/w tekeningen), handwerk en repro-werk, handgetekende logo’s, illustraties en schetsmateriaal.

Bekijk
archives NDSM

De Nederlandse Scheepsbouw Maatschappij (NSM) liet sinds de oprichting in 1894 foto's maken van de nieuwbouw van de gebouwen van de werf door Gustaaf Oosterhuis. Deze foto's zijn na de fusie tot NDSM bewaard gebleven in het archief van de maatschappij. Oosterhuis fotografeerde vanaf de begintijd van de werf maandelijks alle schepen die in aanbouw waren. Hij deed dat tot en met 1932. Na de Eerste Wereldoorlog nam de werf als vaste fotograaf Jan Nijman in dienst. Hij fotografeerde naast de schepen die in aanbouw waren ook schepen met averij en het dagelijkse werk op de werf. Hij bouwde het fotoarchief uit tot een van de grootste verzamelingen van een Nederlandse scheepswerf. Na het faillissement van de werf is het archief overgedragen aan het Scheepvaartmuseum.

Bekijk
photo collection Galerie Ra

Een verzameling foto's die afkomstig zijn uit het archief van Galerie Ra en vanwege het museale aspect zijn ondergebracht bij het Stedelijk Museum Amsterdam.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Belang
Inhoud
  • photography (10)
Locatie