NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 26

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Historical Archive ABN AMRO

Het personeelsblad voor medewerkers van de Algemene Bank Nederland, genaamd Ankertros, jaarverslagen, foto's, films en video's, geluidsopnames (zeer omvangrijke collecties). Bevat ook fragmenten van IDM Bank NV (opgericht Amsterdam 1925).

Bekijk
archives Toneelgroep De Appel (opgericht 1972)

Het archief bevat materiaal over de oprichting en organisatie, personeel, activiteiten, verenigingen die door De Appel opgericht zijn, commissies waarin De Appel vertegenwoordigd is van de oprichting tot en met seizoen 1985/1986; archivalia van de seizoenen daarna bevinden zich nog bij Toneelgroep de Appel.

Bekijk
Archives and collections Artifort

Het archief en de collectie Artifort belichten naast de bedrijfsgeschiedenis ook de vormgevingsontwikkeling van het bedrijf. Het bevat naast het bedrijfsarchief ook materiaal over het ontwerpproces. De collectie bestaat onder andere uit prototypes van zitmeubels en een meubelcollectie bestaande uit ca. 300 stuks.

Bekijk
archives Draadwarenfabriek 'Firma Tomado' en haar rechtsopvolgers

Het archief bevat notariële akten, waaronder de akte van oprichting van de NV Tomado te Zwijndrecht uit 1937.

Bekijk
archives drukkerij Joh. Enschedé

Uitvoerig, nauwkeurig en zeer compleet archief betreffende alle facetten van het grafische bedrijf.

Bekijk
Archives and collections Fokker Heritage Trust

Historie van de Nederlandse luchtvaart. De productie en toepassing van luchvaart in de Nederlandse samenleving. Het betreft tekeningen van alle vliegtuigen door Fokker ontworpen, ook die nooit gevlogen hebben. De oudere tekeningen zijn zeldzaam. De boekencollectie omvat vooral handboeken; trainingshandboeken, technische handleidingen behorend bij vliegtuigen.

Bekijk
collection Gispen

De verzameling bevat bedrijfsarchivalia, productdocumentatie, stukken die bewaard en verzameld zijn met het oog op een bedrijfsmuseum, documenten afkomstig van W.H. Gispen en de complete collectie uitgegeven bedrijfscatalogi 1925-1981.

Bekijk
archives van de Koninklijke Hausemann en Hötte NV

Betreft het bedrijfsarchief met daarin alle zakelijke handelingen van agenturenboekhouding van voor de oorlog tot produktontwikkeling en marketing uit de periode na de oorlog. Bovendien maakt het gedeponeerde archief van Extensa evenals enkele persoonlijke stukken van Hausemann en Hötte onderdeel uit van het archief.

Bekijk