NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 11

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Binnenhuisarchitect C.L. (Cor) Alons

Het archief bevat detailtekeningen van houten en stalen meubels, ontwerptekeningen voor interieurs en tapijtontwerpen. Van de ontwerpen voor de meubels, interieurs en tapijten bevind zich fotomateriaal in het archief. Ook zijn er ontwerpen en foto's van glas in lood, aardewerk, kerkelijke kunst en kunstnijverheid. Daarnaast bevat het archief lesprogramma's en aantekeningen van de cursus Industriële Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag. In het archief is ook een verzamelmap opgenomen over de tentoonstelling van 1962 in het Haags Gemeentemuseum.

Bekijk
archives Bruynzeel Deurenfabriek en Schaverij N.V., later Polynorm Bruynzeel Zaandam

Het archief behelst de produktiebegroting van de afdeling schaverij. Bevat tevens stukken betreffende Piet Zwart, binnenhuisarchitect, graficus en industrieel ontwerper: aanvulling 1 en 5. De objecten behorende bij dit archief zijn ondergebracht in het Zaans Museum te Zaandam.

Bekijk
archives Instituut voor Industriële Vormgeving (IIV)

Naast stukken gerelateerd aan de bedrijfsvoering van het instituut bevat het archief een interne periodiek, documentatie over een prijsvraag voor het ontwerp van het logo van het Instituut voor Industriële Vormgeving, verslagen van reizen en bezoeken aan beurzen en gegevens over de opheffing van het instituut.

Bekijk
archives Joop Istha

Het archief bevat ca. 20 kleinere ontwerpproducten, ca. 1000 grotere ontwerpproducten zijn door archiefvormer gefotografeerd (als dia's beschikbaar) en beschreven. Voorts ontwerptekeningen op een groot formaat calquepapier, kleine tekeningen en presentatietekeningen. Boeken, rapporten, documentatie en publicaties betreffende ontwerpproducten, Instituut Industriële Vormgeving, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, TU Delft, het vakgebied industrieel ontwerpen.

Bekijk
archives Koninklijke Fabrieken Diepenbrock en Reigers N.V. te Ulft

Het archief bevat bedrijfs- en personeelsadministratie, correspondentie, foto's (onder andere van het productieproces) en stukken betreffende de ontwikkeling en verkoop van producten zoals badkuipen, boilers, gashaarden en kachels. Daarnaast bevat het archief materiaal van samenwerkende of overgenomen bedrijven waaronder Jan Jaarsma NV en ETNA-Daalderop NV/Amalga Holding NV.

Bekijk
Archives and Documentation Galerie Lous Martin

Het archief betreft de werkzaamheden van Lous Martin (1945) als galeriehouder, bestuurslid VES (Vereniging van Edelsmeden en Sieraadontwerpers) en als sieraadontwerper. Het materiaal is voor een groot dee persdocumentatie (knipsels, curriculum vitae) over sieraadontwerpers en kunstenaars (doos 1), tentoonstellingen, galeries, en musea (doos 4), Nederlandse en enkele buitenlandse (Belgie, V.S.). Onder andere sieradengaleries die rond 1985 opgeheven zijn. Stukken betreffende de oprichting Stichting Sieraad & Vormgeving: statuten, organisatie, cv's van medewerkers en sieraadontwerpers, over de vormgeving van het jubileumboek/catalogus (doos 3). De neerslag van de organisatie van de activiteiten rond het 10 jarige bestaansjubileum van de galerie in 2006, onder de titel Beyond Material (doos 2 en 3). Noemenswaard zijn de overige onderdelen: notities en beoordelingen als Adviescommissielid Emmy van Leersumprijs van AFK in 1994. Aanvragen aan sponsors en subsidienten, afwijzingen van en verweerschriften aan subsidienten (Mondriaan Stichting). Tevens de correspondentie over de stijd om behoud van het Gemeentelijke Van Reekummuseum/galerij Apeldoorn tijdens bezuinigingen van 1983. En de correspondentie over de tentoonstelling Holland in Vorm, Nederlandse sieraden 1945 - 1987, in Gemeentemuseum Arnhem.

Bekijk
archives Nederlandse Kabelfabriek (N.K.F. Kabel B.V.)

Het archief bevat stukken betreffende de bedrijfsvoering en boekhouding, deelnemingen en overnames door NKF Staal Alblasserdam, DRAKA, Kabelindo, Philips en Fabrieksbeherende Maatskappij (Eiendoms) Beperk. Tevens bevat het archief publicaties, catalogi, drukwerk en reclamemateriaal (onder het beheer van Piet Zwart). Het gedeponeerd archief van de Vereniging Ontwikkeling en Ontspanning maakt deel uit van het archief.

Bekijk
archives Karel Suyling

De oudste archiefstukken dateren uit de jaren direct nadat Karel Suyling zich in 1949 vestigde als freelance ontwerper. Documenten uit het begin van zijn loopbaan zijn niet in het archief opgenomen. Citroën was een belangrijke opdrachtgever van Suyling in de periode 1954-1972. Het archief bevat ook 3D objecten waaronder een mascotte in de vorm van een eend voor Citroën en verschillende industriële modellen van medische meetapparaten voor de opdrachtgever Kipp & zonen BV. Het archief bevat een deelarchief met werk van Charles Jongejans dat verzameld is door Karel Suyling. Het deelarchief beslaat de periode 1952-1969 en laat ontwerpen, foto’s en folders zien voor opdrachtgevers zoals Homef, Lemu en Honeywell. Dit deelarchief zit verpakt in drie archiefdozen.

Bekijk

Zoek archieven

Geselecteerde filters:
Periode
Belang
Inhoud