NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 22

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Binnenhuisarchitect C.L. (Cor) Alons

Het archief bevat detailtekeningen van houten en stalen meubels, ontwerptekeningen voor interieurs en tapijtontwerpen. Van de ontwerpen voor de meubels, interieurs en tapijten bevind zich fotomateriaal in het archief. Ook zijn er ontwerpen en foto's van glas in lood, aardewerk, kerkelijke kunst en kunstnijverheid. Daarnaast bevat het archief lesprogramma's en aantekeningen van de cursus Industriële Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag. In het archief is ook een verzamelmap opgenomen over de tentoonstelling van 1962 in het Haags Gemeentemuseum.

Bekijk
archives E. Berkovich

Het archief, met veel documentatiemateriaal, bevat onder meer materiaal over de inrichting van de Stadsschouwburg in Eindhoven en een dossier over het woonhuis van Berkovich dat is ontworpen door Gerrit Rietveld.

Bekijk
archives Bruynzeel Deurenfabriek en Schaverij N.V., later Polynorm Bruynzeel Zaandam

Het archief behelst de produktiebegroting van de afdeling schaverij. Bevat tevens stukken betreffende Piet Zwart, binnenhuisarchitect, graficus en industrieel ontwerper: aanvulling 1 en 5. De objecten behorende bij dit archief zijn ondergebracht in het Zaans Museum te Zaandam.

Bekijk
archives Koninklijke Fabrieken Diepenbrock en Reigers te Ulft NV (DRU), 1882-1982 (1992)

Dit deel van het bedrijfsarchief kan nadrukkelijk gezien worden in combinatie met het deel in het Gelders Archief.

Bekijk
collection Gemeente Amsterdam

De collectie moderne kunst van de gemeente Amsterdam bevat in de collecties grafiek en driedimensionale vormgeving stukken betreffende de PTT. Het zijn voornamelijk eindproducten, in mindere mate voorstudies. Het collectiedeel grafische vormgeving betreft jaarverslagen en jaarboeken, verzamelmappen met telefoonkaarten en agenda's. Tot het collectiegedeelte driedimensionale vormgeving horen enkele meubelstukken, relatiegeschenken, klokken, briefopeners, sieraden, stropdassen en serviesgoed in de bedrijfsstijl.

Bekijk
archives Wim Gilles [Boijmans Van Beuningen]

Het archief bevat stukken betreffende de Akademie voor Industriële Vormgeving Eindhoven, buitenlandse en persoonlijke briefwisselingen, met musea over tentoonstellingen over industriele vormgeving en met fabrikanten en instituten over ontwerpprocessen, te weten gaskomforen en gasovens. Voorts stukken betreffende een bromfiets, scooterette, fluitketels, meubels. Tevens documenten met betrekking tot het Instituut voor Industriële Vormgeving en de Kring Industrieel Ontwerpers (KIO). Ontwerpen voor grote en kleine huishoudelijke apparaten, keukengereedschap en sanitair.

Bekijk
archives NV Groninger Steenfabrieken

Het archief bevat correspondentie, veelal van financieel-administratieve aard, en notulen uit de beginperiode van het bedrijf (vanaf 1910). Daarnaast zijn foto's van producten en het productieproces bijgevoegd en bevat het archief een catalogus uit de jaren '60 van de afdeling aardewerk ADCO. Het gedeponeerd archief van de familie Limborgh Meijer maakt onderdeel uit van het archief NV Groninger Steenfabrieken en bevat stukken uit de 18e en 19e eeuw. De stukken betreffende de Groninger Steenfabrieken zijn van recentere aard, ca. 1900-1975.

Bekijk
archives Instituut voor Industriële Vormgeving (IIV)

Naast stukken gerelateerd aan de bedrijfsvoering van het instituut bevat het archief een interne periodiek, documentatie over een prijsvraag voor het ontwerp van het logo van het Instituut voor Industriële Vormgeving, verslagen van reizen en bezoeken aan beurzen en gegevens over de opheffing van het instituut.

Bekijk