NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 20

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en rechtsvoorgangers

Het archief bevat verslagen, correspondentie en neerslag van de taakuitvoering zoals het behartigen van de belangen van de leden, het organiseren van tentoonstellingen, het verstrekken van subsidies, het uitschrijven van prijsvragen, het publiceren van onder andere tijdschriften en deelname aan overleg met (inter)nationale aanverwante organisaties zoals BEDA, ICSID en ICOGRADA. Daarnaast bevat het archief een grote hoeveelheid dia’s die veelal zijn gebruikt als afbeelding in ledenboeken of zijn gepubliceerd in het tijdschrift Vormberichten. Ook zijn foto’s, videomateriaal en audioverslagen van tentoonstellingen, symposia en activiteiten voor leden van de BNO en rechtsvoorgangers in het archief opgenomen

Bekijk
archives Wil Bertheux

In het archief is met name materiaal te vinden uit de periode van voor en na Bertheux' werkzaamheden voor het Stedelijk Museum.

Bekijk
archives Françoise van den Bosch

Het archief bevat personalia en werktekeningen, notities en foto’s die betrekking hebben op haar opleiding. Ook van tentoonstellingen zijn foto’s opgenomen, net als persdocumentatie en documentatie rond verkoop en aankoop van objecten. Daarnaast zijn stukken opgenomen betreffende B.O.E. (Bond voor oproerige Edelsmeden), VES (Vereniging voor Edelsmeden en Sieraadontwerpers) en publicaties over Françoise van den Bosch.

Bekijk
collection Fré Cohen grafisch werk

De collectie bevat een groot aantal voorbeelden van haar werk, een groot gedeelte omslagontwerpen en een kleiner gedeelte ex-libris ontwerpen. Het documentatiemateriaal bevat onder meer recensies van haar werk.

Bekijk
archives Hageman

In dit archief is door de particuliere verzamelaar Rob Hageman archiefmateriaal en documentatie bijeengebracht over en van Nederlandse plateelbakkerijen en aardewerkfabrieken, waaronder Flora, Goedewaagen en plateelbakkerij Zuid-Holland: in zowel analoge vorm (originele stukken), fotokopie of digitaal. Aanvullende informatie wordt door museumgoudA aan het archief toegevoegd. Het archief bevat naast documenten betreffende bedrijfsvoering en huisvesting, modellenboeken, prijslijsten en reclamemateriaal. Daarnaast zijn er foto's van het productieproces, eindproducten en decors in het archief aanwezig.

Bekijk
archives Instituut voor Industriële Vormgeving (IIV)

Naast stukken gerelateerd aan de bedrijfsvoering van het instituut bevat het archief een interne periodiek, documentatie over een prijsvraag voor het ontwerp van het logo van het Instituut voor Industriële Vormgeving, verslagen van reizen en bezoeken aan beurzen en gegevens over de opheffing van het instituut.

Bekijk
archives van de Porceleyne Fles en haar voorgangers

Bedrijfsarchief met bijzondere aandacht voor overnames en diverse locaties. Daarnaast bevat het archief stukken betreffende namen en beeldmerken, tentoonstellingen en kunstenaars.

Bekijk
archives Benno Premsela

Betreft het persoonlijk archief met materiaal over Benno Premsela als vormgever, adviseur, voorvechter van homo-emancipatie en bestuurder van cultuurorganisaties.

Bekijk
collection Tentoonstelling Rietveld, Stedelijk Museum, 1964

30 panelen van de tentoonstelling over Gerrit Rietveld in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1964.

Bekijk