NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 13

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives Pieter Brattinga

De nadruk binnen dit archief ligt niet bij de grafische ontwerpen van Brattinga, maar bij zijn professionele nevenactiviteiten. Dit betreffen onder andere zijn werk voor Steendrukkerij De Jong & Co, zijn gastdocentschappen en zijn adviseurswerk.

Bekijk
archives Wim Crouwel

Een gedeelte van het persoonlijke archief van Wim Crouwel over zijn werkzaamheden als ontwerper waaronder het ontwerpproces van het New Alphabet. Een gedeelte is nog in privébezit, de affiches zijn in de museale collectie van het Stedelijk Museum beschreven. Een ander gedeelte met o.a. documentatie, krantenknipsels en lezingen is ook bij het Stedelijk Museum ondergebracht.

Bekijk
archives Donald Janssen

Het archief van tentoonstellingsvormgever Donald Janssen wordt gekenmerkt door materiaal met betrekking tot tentoonstellingen, musea, bewegwijzering, grafische vormgeving en projectmanagement. Van de vele opdrachtgevers zijn het London Transport Museum, Nederlands Spoorwegmuseum Utrecht, het Ministerie van LNV en het Gemeentemuseum Den Haag de voornaamste. Ontwerptekeningen, grafische eindproducten, dia's, aantekeningenboeken met het ontwerpproces en visualisaties vormen de neerslag van (her)inrichtingen van museumruimtes en tentoonstellingen met gebruikmaking van audiovisuele apparatuur, de inzet van belettering en bewegwijzering en het drukwerk zoals museumcatalogi, affiches en folders. Veelal in samenwerking met grafische of ruimtelijke ontwerpers en andere specialisten, onder wie Paul Mijksenaar.

Bekijk
archives K. Limperg

Het archief van bevat personalia, bureaustukken en stukken met betrekking tot zijn ontwerppraktijk en overige werkzaamheden.

Bekijk
Walter Nikkels

Betreft het archief van de vormgever met materiaal over iedere opdracht waar hij aan gewerkt heeft van de vele schetsen tot het uiteindelijke resultaat in de vorm van bijvoorbeeld de gedrukte catalogus. Daarnaast bevat het archief veel materiaal over ontworpen gebouwen en tentoonstellingsinrichting. Een ander bijzonder onderdeel is een tekenkingendoos met vrij tekenwerk.

Bekijk
archives J.J.P. Oud

Het archief bevat projectdossiers van tientallen opdrachten en veel door Oud gepubliceerde of verzamelde artikelen. Onderdeel van het archief was een bibliotheek van circa 3000 titels. Een alfabetisch geordende lijst van deze bibliotheek is in de inventaris opgenomen.

Bekijk
archives G. Th. Rietveld

Het persoonlijk archief van Rietveld bevat onder meer materiaal over zijn ontwerpen, opleiding en zijn openbare leven.

Bekijk
archives Rietveld Schröder

Het archief bestaat uit de collectie van Truus Schröder met materiaal van en over Rietveld, waaronder een groot gedeelte tekeningen. De nadruk ligt op de vroege periode en de tijd van de bouw van het Schröderhuis.

Bekijk
archives Firma Corn. van der Sluys, sedert 1916 NV Bureau voor binnenhuisarchitectuur en meubelkunst

In het archief Firma Corn. van der Sluys is het archief van Stichting Excelsior opgenomen (3 dozen), zie inventaris.

Bekijk
collection Mart Stam

De verzameling bestaat uit persoonlijke stukken waaronder tentoonstellingsdocumentatie. Tevens bevindt zich hierin het archief L. Stam-Beesse.

Bekijk