NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 29

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
archives K.P.C. de Bazel

Het betreft het persoonlijke archief van De Bazel voornamelijk over zijn projecten als ontwerper met de daarbij behorende tekeningen, foto's en administratie; het archief bevat een klein gedeelte met persoonlijker materiaal waaronder studietekeningen naar antieke voorbeelden en karikaturen van collega's.

Bekijk
archives Centraal Station Amsterdam

Het archief betreft het bouwdossier van het Centraal Station te Amsterdam uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met voornamelijk tekeningen en foto's.

Bekijk
archives Comité Archieven Modern Glas

Correspondentie betreffende de werkzaamheden van het Comité Archieven Modern Glas.

Bekijk
archives P.J.H. Cuypers

Persoonsgebonden archief van P.J.H. Cuypers, J.Th.J. Cuypers en Pierre Cuypers met als onderdeel het grote fotoarchief.

Bekijk
Slide collection Fonds voor de Beeldende Kunsten

De afdeling Moderne en Hedendaagse Kunst heeft via een schenking de beschikking gekregen over de dia's van het Fonds voor de Beeldende Kunsten. Als kunstenaars subsidies of stipendia aanvroegen, moesten zij ter beargumentering van de aanvraag afbeeldingen van werk meesturen, in de vorm van dia's. Dia's van kunstenaars die een subsidie kregen toegewezen werden door het Fonds in het archief behouden. Deze dia's zijn raadpleegbaar. Het gaat hier om een ruime 250.000 ingewerkte dia's in 43 kasten. Interessant is de recentelijkheid van het materiaal: werk van midden jaren tachtig tot begin negentig van de twintigste eeuw is opgeslagen.

Bekijk
Archives and collections Willem Heesen

Verzameld materiaal over Willem Heesen, voornamelijk persdocumtatie in kopievorm en materiaal met betrekking tot het uitgeven van zijn biografie.

Bekijk
collection ISN / VANK

Het betreft foto's en affiches van het ISN en de VANK.

Bekijk
Archives and collections Theo Jansen

In het archief zijn documenten te vinden uit de studietijd van Theo Jansen zoals aantekeningen voor het vak Kunstgeschiedenis en schetsen voor de les Anatomie. Van zijn werkzame leven zijn foto's, brochures en artikelen bewaard.

Bekijk
archives Kasteel de Haar

Het archief betreft het bouwdossier van Kasteel de Haar uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met daarin ook archivalia van anderen bv. F. Luijten, de rentemeester in dienst van baron Van Zuylen (de opdrachtgever).

Bekijk