NAi, Premsela en Virtueel Platform zijn sinds januari 2013 samen Het Nieuwe Instituut.
Deze website wordt niet meer onderhouden, maar blijft wel behouden als archief.
Kijk voor actuele informatie op www.hetnieuweinstituut.nl.

Archieven/Collecties:

Gevonden : 49

Alles # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Historical Archive ABN AMRO

Het personeelsblad voor medewerkers van de Algemene Bank Nederland, genaamd Ankertros, jaarverslagen, foto's, films en video's, geluidsopnames (zeer omvangrijke collecties). Bevat ook fragmenten van IDM Bank NV (opgericht Amsterdam 1925).

Bekijk
archives K.P.C. de Bazel

Het betreft het persoonlijke archief van De Bazel voornamelijk over zijn projecten als ontwerper met de daarbij behorende tekeningen, foto's en administratie; het archief bevat een klein gedeelte met persoonlijker materiaal waaronder studietekeningen naar antieke voorbeelden en karikaturen van collega's.

Bekijk
archives E. Berkovich

Het archief, met veel documentatiemateriaal, bevat onder meer materiaal over de inrichting van de Stadsschouwburg in Eindhoven en een dossier over het woonhuis van Berkovich dat is ontworpen door Gerrit Rietveld.

Bekijk
archives H.P. Berlage

Het betreft het persoonlijke archief van Berlage; bevat stukken over zijn pesoonlijke leven (familie, zijn verzameling penningen en affiches, docentschap, over het vakgebied, etc.), zijn opleiding en zijn werk; klein gedeelte administratie van zijn bureau, een groot gedeelte met stukken betreffende architectonische en stedenbouwkundige adviezen en commissies, groot gedeelte tekeningen en foto's van projecten. Het archief van E.E. Strasser maakt als gedeponeerd archief onderdeel uit van het Archief H.P. Berlage omdat het de voortzetting betreft van een aantal projecten van Berlage.

Bekijk
archives Wil Bertheux

In het archief is met name materiaal te vinden uit de periode van voor en na Bertheux' werkzaamheden voor het Stedelijk Museum.

Bekijk
archives Koninklijke Fabriek F.W. Braat N.V

Het archief is een restant van het oorspronkelijke bedrijfsarchief en bestaat voor een groot deel uit foto's van het bedrijf en foto's van uitgevoerd werk waaronder fotoreportages van Hans Sibbelee (1915-2003) en Andor von Barsy (1900-1965).

Bekijk
archives Bureau Cuypers

Het betreft de handelingen van het architectenbureau Cuypers.

Bekijk
archives Centraal Station Amsterdam

Het archief betreft het bouwdossier van het Centraal Station te Amsterdam uitgevoerd door architectenbureau Cuypers met voornamelijk tekeningen en foto's.

Bekijk
archives E. Cuypers

Betreft het archief van het archtitectenbureau van E. Cuypers, al dan niet in samenwerking met M.J. Hulswit en/of G.H. Fermont in Nederland Indiƫ, met voornamelijk tekeningen van projecten.

Bekijk
archives P.J.H. Cuypers

Persoonsgebonden archief van P.J.H. Cuypers, J.Th.J. Cuypers en Pierre Cuypers met als onderdeel het grote fotoarchief.

Bekijk